طرز تهیه سریع و آسان خوراک جغور بغور به همراه نکاتی برای خوش طعم شدن بیشتر آن

جغور بغور به نام های جغول بغول , واویشکا و حمیسه معروف است. این غذا در اسکاتلند هگیس نام دارد و غذای ملی این کشور محسوب می شود. به دلیل رواج دامداری در برخی از مناطق کشورمان نظیر رشت , ساری , زنجان و اردبیل , این غذا در این شهرها رواج بسیاری یافته است. جغور بغور از مخلوط دل , جگر و قلوه گوسفند تهیه می شود. از آنجا که جگر گوسفند سرشار از ویتامین آ و آهن است این خوراک برای کسانی که کم خونی دارند و در دوران نقاهت پس از عمل به سر می برند بسیار مفید است. هم چنین جگر سیاه حاوی روی است که برای رشد کودکان حیاتی می باشد. این غذا برای کسانی که چربی خون بالایی دارند مناسب نیست و به هیچ وجه توصیه نمی شود. در ادامه قصد داریم تا طرز تهیه خوراک جغور بغور خوشمزه و مخصوص برای ۴ نفر را به شما عزیزان آموزش دهیم.

 مواد لازم برای ۴ نفر

  • جگر سیاه گوسفند ۱ عدد
  • قلوه گوسفند ۲ عدد 
  • دل  گوسفند ۱ عدد 
  • پیاز ۴ عدد متوسط
  • سیب زمینی ۲ عدد متوسط 
  • فلفل دلمه ای ۱ عدد 
  • لیمو ترش سنگی ۱ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
  • نمک , فلفل سیاه و قرمز و زرد چوبه به میزان کافی 
  • روغن مایع به میزان کافی

طرز تهیه خوراک جغور بغور مخصوص و خوشمزه 

طرز تهیه سریع خوراک جغور بغور خوشمزه

مرحله اول 

ابتدا جگر سیاه , قلوه و دل گوسفند را به خوبی پاک می کنیم و رگ و ریشه های اضافی آن ها را می گیریم. سپس آن ها را با آب سرد شسته و به قظعات مربعی شکل خرد می کنیم. 

مرحله دوم

پیازها را پوست کنده و به صورت خلال بر روی تخته خرد می کنیم. سپس مقداری روغن درون ماهیتابه ریخته و پیازها را درون ماهیتابه می ریزیم و سرخ می کنیم. زمانی که پیازها اندکی نرم شد و به رنگ طلایی درآمد مقداری زردچوبه به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم. سپس جگر , دل و قلوه خرد شده را به پیازها می افزاییم. 

مرحله سوم 

 هنگامی که رنگ جگر , دل و قلوه برگشت و تیره تر شد , نمک , فلفل سیاه و قرمز به میزان کافی به آنها می افزاییم. فلفل دلمه ای را به صورت خلال های بزرگ خرد کرده و به سایر مواد اضافه می کنیم. همه ی مواد را به خوبی هم می زنیم و با هم تفت می دهیم. اجازه می دهیم تا فلفل دلمه ای ها اندکی نرم شوند سپس رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه می کنیم و مجددا هم می زنیم. آب یک لیمو ترش را کامل گرفته و به مخلوط اضافه می کنیم. بر روی خوراک مقداری آب گرم می ریزیم تا رب به خورد بقیه مواد برود.

مرحله چهارم

دو عدد سیب زمینی متوسط را از قبل می پزیم. زمانی که سیب زمینی ها خنک شدند آن ها را پوست گرفته و به صورت مربع های متوسط خرد می کنیم و به مخلوط اضافه کرده و هم می زنیم. در ماهیتابه را گذاشته و اجازه می دهیم تا خوراک جا بیفتد. بعد از گذشت ۱۵ دقیقه , خوراک جغور بغور مخصوص آماده سرو است. این دستور پخت را تهیه فرمایید و از ان لذت ببرید.

نکات کلیدی مرتبط به تهیه خوراک جغور بغور

علاوه بر مواد فوق می توان قارچ و گوجه فرنگی خرد شده نیز به مواد اضافه کرد.

اضافه کردن رب انار به این خوراک می تواند باعث خوشمزه تر شدن آن شود.

خوراک جغور بغور معمولا تند سرو می شود که بر اساس سلیقه خود می توانید میزان فلفل را کم یا زیاد کنید.

علاوه بر جگر سیاه , دل و قلوه می توانید از جگر سفید نیز استفاده کنید. فقط باید توجه کنید که جگر سفید به علت دیر پز بودن آن باید جداگانه با آب پخته شود و سپس به سایر مواد اضافه شود.

این غذای خوشمزه را می توانید با دل و جگر مرغ نیز تهیه کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *